Đề thi – Đáp án

Đề thi tiếng anh khảo sát năm 2019 của trường THPT Đoàn Thượng

Đề thi khảo sát tiếng anh năm 2019/2020 của trường THPT Đoàn Thượng

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO HẢI DƯƠNG

TRƯỜNG THPT ĐOÀN THƯỢNG

Bạn đang xem bài: Đề thi tiếng anh khảo sát năm 2019 của trường THPT Đoàn Thượng

NĂM HỌC 2019-2020

MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút – 50 questions

(Thí sinh không được sử dụng tài liệu)

Mã đề thi 134 

PHẦN TRẮC NGHIỆM (8.0 ĐIỂM) 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others 

Question 1.

A. increase

B. changeable

C. feature

D. beast

Question 2.

A. constancy

B. common

C. concerned

D. childcare

Question 3.

A. language

B. technology

C. grandparents

D. congratulations

Question 4.

A. devastate

B. capable

C. father

D. education

Choose the answer that best fit in each gap in the text below 

In an educational context, the term ‘learner independence’ (5)_______ increasing importance in recent years. It is of particular relevance to language learning. While some people seem to have an almost instinctive flair for languages, there are in (6)_______ strategies that everyone can adopt to maximize their skills and learn a foreign language more effectively. 
The main thing to remember is that becoming a truly independent learner ultimately depends (7)_______ all on taking responsibility for your own learning and being prepared to take every opportunity available to you to learn. You also increase your chances of (8)_______ by learning according to your own needs and interests, using all available resources. Research shows that learners (9)_______ adopt this approach will undoubtedly mange to broaden their language abilities considerably and as a result are more likely to achieve their objectives in the longer term.

Question 5. 

A. has gained

B. had gained

C. gaining

D. gain

Question 6. 

A. conclusion

B. truth

C. favour

D. fact

Question 7. 

A. on

B. above

C. of

D. from

Question 8. 

A. successfully

B. succeeded

C. successful

D. success

Question 9. 

A. which

B. who

C. whose

D. whom

Choose the best answer to complete each of the following sentences

Question 10. There are more and more species that are in danger of ______.

A. extinct

B. death

C. dead

D. extinction

Question 11. I’ve never met Kate ______. What’s she like?

A. just

B. already

C. since

D. before

Question 12. The computer’s memory is the place where information ______ and calculations are done.

A. is kept

B. be kept

C. keeps

D. keep

Question 13. As the time passed by, Snow White became ______ than ever before. She became ______ girl in all the kingdoms.

A. prettier / more beautiful

B. the prettiest / the most beautiful

C. the prettiest / more beautiful

D. prettier / the most beautiful

Question 14. Josh, _______ table-tennis competitively or just for fun?

A. have you usually been playing

B. are you usually playing

C. have you usually played

D. do you usually play

Question 15. ‘Tell me about your new car.’ – ‘Oh, what a nightmare! We had to have it _____ twice!’

A. repaired

B. be repaired

C. to be repaired

D. to repair

Question 16. Scientists say ______ have found high levels of small plastic particles in Arctic snow.

A. they

B. we

C. she

D. he

Question 17. 

Tuan: “We’re having a party for our Independence Day. Would you like to join us?”

Ha: “_____________.”

A. You’re welcome.

B. Never mind. I’m free.

C. Sorry, I have other plans. Maybe another time.

D. Sure, I’d like one, but that would be nice.

Question 18. On 2nd September 1945, at Ba Đình Square, Hanoi, president Ho Chi Minh ______ Vietnam’s independence under the new name of the Democratic Republic of Vietnam.

A. has declared

B. declared

C. had declared

D. declares

Question 19. Plastic has now been found in every corner of the world’s oceans, so international concern about plastic _____ is rising.

A. polluting

B. pollution

C. polluted

D. pollutes

Question 20. Of all the countries in the world, China and Brazil has ______ loss in corn yields, mostly due to climate change.

A. the larger

B. larger than

C. as large as

D. the largest

Question 21. There aren’t ______ opportunities for poets to get published.

A. much

B. few

C. many

D. lots

Question 22. The dinosaurs probably became extinct after a giant asteroid hit the Earth about 65 million years ago. But what ________ if this asteroid ______?

A. would happen / missed

B. would have happened / missed

C. would have happened / had missed

D. will happen / had missed

Question 23. Sometimes I have to learn many new words by _____, some of which I don’t really know how to use.

A. heart

B. brain

C. head

D. stomach

Question 24. Thao is a(n) ______ girl. She hates telling lies. We can believe what she says.

A. loyal

B. sympathetic

C. honest

D. capable

Question 25. Ozone could damage your lungs if you ______ it, but high in the atmosphere it performs the function of blocking ultraviolet rays from the sun.

A. breathed

B. had breathed

C. breathe

D. to breathe

Read the passage and decide whether each of the statements are True (A) or False (B) 

On 18th October 2009, 16-year-old Jessica Watson set out to do something no one her age had ever done before – to sail around the world alone without any help. She started her trip in Sydney, Australia, on her ten-metre boat and after seven long months alone at sea she finally ended up back in Sydney Harbour on 15th May 2010. As expected, she got a hero’s welcome, with thousands of people there to greet her, including 18-year-old Mike Perham. Perham had sailed around the world the previous year at the age of 17.

When she was asked why she wanted to make this difficult journey, Jessica simply answered that she wanted to do something to be proud of. But her trip did not end as well as she had hoped. Instead of listing her as the youngest person to ever sail around the world alone, the World Speeding Sailing Record Council said she needed to have sailed 2000 nautical miles more than she did to break the world record. After hearing this, Jessica wrote in her blog, ‘If I haven’t been sailing around the world, then it beats me what I’ve been doing out here all this time.’

Question 26. Jessica started and ended her trip from the same city.

A. True

B. False

Question 27. When Jessica arrived back in Sydney, there were many people there to greet her.

A. True

B. False

Question 28. Mike Perham was two years older than Jessica.

A. True

B. False

Question 29. The World Speeding Sailing Record Council didn’t list Jessica as the youngest to ever sail around the world alone.

A. True

B. False

Question 30. Jessica sailed 2000 nautical miles more than anyone else.

A. True

B. False

Choose the underlined part that needs correcting 

Question 31. Since we bought the new adapter, we have had fewer trouble with the machine.

A              B                                           C                    D

Question 32. If you learned the keyboard short cuts, you can save a lot of time when using the computer.

A              B                                           C                    D

Question 33. – ‘Whose is this plane ticket on the floor?’- ‘Oh, it is belonging to me. Thank you.’

A              B                                           C                    D

Question 34. Since the beginning of 2019, more than 75,000 fires have reported in the Amazon, with many starting in the past month.

A              B                                           C                    D

Question 35. In an experiment carried out in Canada, students in the interactive class scored nearly twice higher those in the traditional class when they did the same test.

A              B                                           C                    D

Read the passage and choose the best answer

The Amazon is the world’s largest tropical rainforest. It is roughly the size of the continent of Australia and covers an area of nearly 2.8 million square miles. The vast forest consists of four layers, each featuring its own ecosystems and specially adapted plants and animals.

The forest floor is the lowest region. Since only two percent of the sunlight can filter through the top layers to the understory very few plants grow there. The forest floor, however, is rich with rotting vegetation and bodies of dead animals which quickly break down and get integrated into the soil as nutrients.

The understory is the layer above the forest floor. Much like the forest floor, only about 2 to 5 percent of the sunlight reaches this shadowy realm. Many of the plants in the understory have large, broad leaves to collect as much sunlight as possible. العاب الربح من الانترنت The understory is so thick that there is very little air movement. As a result, plants rely on insects and animals to pollinate their flowers.

The layer above the understory is the canopy. This is where much of the action in the rainforest occurs. The canopy is where the wealth of the rainforest’s fruits and flowers grow.

The emergent layer is above the canopy, and is the top layer of the rainforest. لعبة سباق الخيل Trees in the emergent layer break through the canopy and may reach heights of 200 feet and are massive. Many animals that survive in the emergent layer never touch the ground.

Question 36. The Amazon Rainforest covers an area nearly the size of the continent of _____.

A. Africa

B. Australia

C. Antarctica

D. North America

Question 37. Why do few plants grow in the forest floor?

A. There is not enough sunlight.

B. Their leaves are too large.

C. There is not enough water.

D. There is not enough nutrients.

Question 38. Why do plants in the understory have to rely on insects to pollinate them?

A. There is very little air in the understory.

B. The wind is too strong and seeds blow into the Amazon River.

C. The sun is too bright in the understory.

D. There are very few butterflies in the rainforest.

Question 39. Most of the fruits and flowers of the rainforest grow in its_______.

A. understory

B. forest floor

C. canopy

D. emergent

Question 40. Which of the following is NOT a layer of the rainforest?

A. understory

B. emergent

C. sub-canopy

D. canopy

PHẦN TỰ LUẬN (2.0 ĐIỂM) Rewrite the following sentences without changing the meaning 

Question 41. Do you fancy having a drink after school with me?

→ Would you like ___________________________________?

Question 42. It’s a long time since I last went to the cinema.

→ I haven’t ___________________________________

Question 43. Mass tourism has disturbed local wildlife.

→ Local wildlife ___________________________________

Question 44. I don’t want to cook tonight, so we’ll dinner out.

→ I don’t feel ___________________________________

Question 45. It’s a waste of time if you try to get the ticket now.

→ There’s no ___________________________________

Question 46. The shop on the corner usually repairs my shoes.

→ I usually have my shoes ___________________________________

Question 47. The Landmark 81 is 461 meters high. The Petronas Twin Towers are 452 meters high.

→ The Landmark 81 ___________________________________

Question 48. She finished all her housework. After that, she went out shopping with her friends.

→ After she ___________________________________

Question 49. I didn’t live alone when I was a university student. I didn’t get lonely.

→ If I ___________________________________

Question 50. I’m not you. But I think you should call Hang right now.

→ If I ___________________________________

_____ THE END _____ 

Đáp án đề thi tiếng anh khảo sát năm 2019 của trường THPT Đoàn Thượng

Đáp án mã đề 134 này như sau:

PHẦN TRẮC NGHIỆM

01. B      02. A      03. B      04. C      05. A

06. D      07. B      08. D      09. B      10. D

11. D      12. A      13. D      14. D      15. A

16. A      17. C      18. B      19. B      20. D

21. C      22. C      23. A      24. C      25. A

26. A      27. A      28. B      29. A      30. B

31. C      32. A      33. C      34. B      35. B

36. B      37. A      38. A      39. C      40. C

PHẦN TỰ LUẬN

41. Would you like to have a drink after school with me?

42. I haven’t gone / been to the cinema for a long time.

43. Local wildlife has been disturbed by mass tourism

44. I don’t feel like cooking tonight, so we’ll dinner out

45. There’s no point in trying to get the ticket now. ماكينات القمار

46. I usually have my shoes repaired by the shop on the corner.

47. The Landmark 81 is higher than The Petronas Twin Tower

48. After she had finished all her housework, she went out shopping with her friends.

49. If I had lived alone when I was a university student, I would have got/gotten lonely.

50. If I were you, I would call Hang right now.

Tham khảo thêm trọn bộ đề thi thpt nữa em nhé!

Trích nguồn: THPT Thanh Khê
Danh mục: Đề thi – Đáp án

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button